yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Tamlanan merdivenler genel anlamda mimarinın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir hadise simultane bina muhtevainden zorlamasız ve emniyetli kaçışın sağlanması kucakin binalırlar. Kanuni olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin cepheı sıra, yangın bapları ekseriya özel şümul ve kapı menteşeleri kadar vesair yangın koruma özelliklerine sahiptir.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda yaman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak için örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına münasebet olan alım dürüstışını keser ve insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında kötü ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın merdivenleri içeriden ve haricen bünyelabilmekle baş başa daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baz nedeni ülke kaybına mahiyet vermemesi ve elan azca maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın baplarında ki en önemli hususlardan birisi ise yüksek ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında yamanın sızmaması ve insanoğluın mazarrat görmemesi midein özel ast bünyelı malzemeler kullanılmaktadır.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yönının münhal olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.
Yangın kapıları herhangi bir pres veya konut sahibi derunin harika bir yatırımdır çünkü çok yarar maliyetlidirler; yaraşır korumaya sahip olmanın ne derece önemli olduğunu anlamanız sinein binanızın yangın müdafaasının rate evetğu hareketsiz bir örnek yeterlidir!
Yangın kapıları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir çıbanlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
şayet bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak Yangın Kapısı acil çıkış kapısı namına bina kez aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince ciğerbinası ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı henüz buna ilişkilı olarak henüz bozuk olmaktadır.
Bu kapılar, yangın alarmı verildiğinde veya yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın esnasında insanoğluın hızla hariçya çıkmasını sağlayan özel olarak tasarlanmış baplardır.
Ayrıca nazar boncuğu katlı mimarilarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birkötü yerde karşınıza çıkmış olsa da başkalıkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve cenahımızdakileri emin alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.